Színes, sokrétű rendezvények jellemezték Alsóörsöt az elmúlt évben

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 01. 03. 10:03

Amennyiben a település neve eszünkbe jut vagy felmerül egy baráti beszélgetés során, akkor egyből asszociálunk a szép és rendezett stranddal, a Somlyó-hegyi kilátóval, a vendégszerető emberekkel, a jelentős fejlesztésekkel, melyek az elmúlt években jellemezték Alsóörsöt.

 

Hosszasan lehetne még sorolni a listát, melybe mindenképpen beletartoznak a rendezvények is. Kálmánfi Gábor művelődésszervező az Eötvös Károly Művelődési Házban fogad, ahol munkatársaival együtt épp két ünnep közötti mozi-maratonra készültek. Mint mondja, a Alsóörsöt tavaly is a színvonalas, sokrétű programok jellemezték.  – Összességében folytattuk azokat a hagyományos rendezvényeinket, melyek az elmúlt években méltán népszerűek voltak a településen, és vonzáskörzetében. Ezek közül mindenképpen kiemelkedik Vendégmarasztaló Fesztiválunk, mely 2017-ben 11 napos volt, amire korábban még nem volt példa. Általánosságban elmondható, hogy rendezvényeink közül jó néhány a község összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Alsóörs Község Önkormányzata, és a felügyelete alatt működő szervezetek, intézmények teljes körű, folyamatos támogatása mellett, a Napraforgó Óvoda- és Bölcsőde, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás Központ, valamint a református és katolikus egyház támogatásán kívül, helyi civil szervezetek és magánszemélyek is sokat segítettek, és segítenek. Hebling Zsolt polgármester úr úgy nyilatkozott egy ízben, hogy szinte városi szintű a programkínálatunk – és ennek szeretnénk is a lehető legteljesebb mértékben megfelelni. Nem titkolt célunk a folyamatos fejlesztés, és fejlődés; egy-egy program tartalmi elemeinek bővítése, csiszolása, illetve látványvilágának, hangulatának megteremtése – természetesen a vendégek igényeit maximálisan szem előtt tartva.

 

Ugyanakkor igyekeztek új rendezvényeket is „életre kelteni” a településen. Ide tartozik az Eötvös kávézó programsorozatuk, mely népszerű lett az emberek körében, csakúgy, mint a szabadtéri mozi, a gyönyörű Merse-parkban, és a Nemzetek Napja, melyet ebben az évben is folytatni kívánnak. Az idei rendezvényekkel kapcsolatosan Kálmánfi Gábor megemlítette, hogy továbbra is a minőséget tartják szem előtt. Próbálják úgy összeállítani a programsorozatot, mely több korosztályt is megszólít – persze ez nem megy a művelődési házban dolgozó csapat nélkül.  – Név szerint is szeretném megköszönni volt és jelenlegi kollégáim Nagy Veronika, Dávid Kata, Molnárné Mile Anikó, Kovács Regina, Horváth Józsefné, és Rátonyi Flóra munkáját, akikre mindig számíthattam, illetve számíthatok. Sajnos tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolláthné Losonczi Andrea, aki szintén sokat tett a programok sikeres lebonyolításáért. Örülünk annak, hogy a vendégeink részéről sok pozitív visszajelzést kaptunk, és ugyanilyen hasznosak az építő jellegű kritikák is, mivel hibáinkból mindenképpen tanulni kívánunk. Szeretnénk, hogy idén is sokan keressék fel Alsóörsöt, és szép élményekkel távozzanak a helyi programokról – zárta szavait Kálmánfi Gábor művelődésszervező.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!