Szépkorúak karácsonya Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 12. 15. 17:28

Pénteken este mintegy kétszáz nyugdíjast láttak vendégül az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy a településen régi hagyomány a szépkorúak megbecsülése az egyedülállók, a dédszülők, nagyszülők, szülők köszöntése.
-Hálásak vagyunk mindnyájuknak, hogy kemény, áldozatos, becsületes munkájukkal, erőfeszítéseikkel olykor nehéz körülmények között felépítették lakóhelyünket és községünk és közösségünket, értékeket teremtettek, hordozták és átadták a hagyományokat, irányt mutattak a fiatalabb generációk számára, felelősséggel felneveltek bennünket és jelenleg is hasznos tanácsokkal, intelmekkel látnak el bennünket, bölcsességüket, tapasztalatukat az év minden napján érezhetjük – fogalmazott a polgármester.

Majd hozzátette, hogy az adventi időszakban e kedves ünnepséget mindig a közös készülődés, a szeretet jegyében töltjük s a legfontosabb, hogy jó közösségben, vidáman, kicsit megállunk és jókat beszélgetünk egymással. A település vezetése és a fiatalabb korosztályok nevében kívánt áldott, szép karácsonyt és új évet Hebling Zsolt.
Majd az általános iskola negyedik osztályos tanulói karácsonyi műsorukkal kedveskedtek, őket követően az alsóörsi Sirály Népdalkör lépett színpadra kiegészítve a Balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola tanulóival és Knizner István rézfúvós tanárral.
A vacsorát és a baráti beszélgetéseket követően mindenki ajándékcsomaggal távozott.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!