Alsóörs vár, marasztal, visszavár – jelentős fejlesztések, sokrétű rendezvények

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2017. 12. 14. 18:39

Jelentős beruházások, színvonalas rendezvények, jó kapcsolat ápolás a helyi civilszervezetekkel és a környező települések önkormányzataival. Mindezek jellemezték Alsóörsöt idén.

 

A település strandja az elmúlt években számos díjat nyert el. Nem véletlenül, hiszen tiszta, rendezett, családbarát, ráadásul az önkormányzat évente fejleszti. Idén 44 millió forintos, 100 százalékos pályázati támogatást nyertek el, melyben nagy segítségükre volt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nyár elején egy új szerkezetű, modern, az európai normáknak megfelelő játszótér épült a gyerekek nagy örömére, melynek az összege megközelítette a 20 millió forintot. – Egy része ennek akadálymentes lett, így mozgássérült gyerekek is használhatták a szezonban. Ezen kívül új öltözőkabinokat is kialakítottunk, melyeket a strandolók elégedetten fogadtak. Ezekre is már nagy szükség volt – kezdi a nyár eleji fejlesztéseket Hebling Zsolt polgármester. Nemrégiben a strandsétányon és a fürdőtelepen található hét épületet – melyek 25 éve épültek – teljesen felújították, az európai normáknak megfelelően. Emellett a büfék előtt megtörtént a térkövezés, ahol korábban fű és föld volt.
Hebling Zsolt megjegyezte még, hogy konditeremmel bővült a belül megújult sportcsarnok, több utcát leaszfaltoztak, az Endrődi Sándor utcában járdaépítés volt és átadták a felújított óvodát és új bölcsődét. A falu első embere szerint színvonalas, sokrétű rendezvények voltak idén is, az I. Palacsinta Fesztiválból ők is tanultak, jövőre komoly egyeztetés előzi meg az olyan rendezvényeket, amelyeket nem az önkormányzat szervez.
A település első embere ezután rátért a jövőbeni tervekre. Kiemelte az Amfiteátrum és a Varázserdő beruházást, amely mérföldkő lesz a község életében. További útfejlesztések várhatók, egy részük a lakosság bevonásával. A vasút környéki területek rendezésével újabb parkolóhelyekkel bővülhet a település, ez főleg a nyári időszakban lesz kiemelten fontos. Napelemes lámpatestekkel kívánják korszerűsíteni a közvilágítást, a közbiztonság érdekében megemelik a térfigyelő kamerák számát. A közeljövőben pedig kettő új E-töltőállomás nyílik Alsóörsön, amely kuriózumnak számít még a Balaton-partján is. Sikeres pályázat esetén Tájházat alakítanának ki, míg a Sirály parkban új, állandó színpadot, parkrendezéssel. A település három könyvet adna ki, mert a kultúra továbbra is szerves része a településnek. Hebling Zsolt aláhúzta, hogy bár folyamatosan nő a lakosság létszáma, továbbra is szeretnék megőrizni azt az emberléptékű, barátságos, élhető, falusi jelleget, amely Alsóörsre mindig is jellemző volt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!