Egyre jobbak a kilátásai Alsóörsnek

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2017. 12. 12. 16:42

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával újabb jelentős beruházás valósul meg a közeljövőben a településen. Hebling Zsolt polgármester örömmel újságolja mindezt hírportálunknak.

 

-Ahogy beérünk Veszprém felől, az ófalu kapujában, a Somlyó-hegy mellett már látszódnak azok a munkálatok, melyek jövő tavaszra elkészülnek. Két ütemben sikerült, 50 százalékos pályázati támogatást nyerni a Balaton Fejlesztési Tanácstól. Először 2 millió 900 ezer forintot, nemrégiben pedig 5 millió 900 ezer forintot – kezdte a beszélgetést Hebling Zsolt polgármester. A közel 18 millió forintos beruházásból egy új közösségi teret alakítanak ki a Somlyó-hegy lábánál, amely nagyon jól illeszkedik az eddigi koncepcióhoz, hogy a településen igényes, ápolt zöldfelületek és közterületek legyenek.
Amikor 2015 április végén átadták a kilátót, akkor Kontrát Károly országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy egyre jobbak a kilátásai Alsóörsnek. Ez a jelmondat most tovább igazolódik, hiszen tavasszal elkészül az a közterület, ahol csodálatos panoráma nyílik a községre és a Balatonra. Ivókút, távcső, biciklitároló és padok kerülnek kihelyezésre, hogy a településre látogató vendégek igényes körülmények között tudjanak megpihenni.
Ugyanakkor már látszódnak a munkálatok, hiszen egy vöröskőből épült támfal, és a hozzávezető lépcső már elkészült, így most is lehet gyönyörködni a tájban. A falu első embere még kiemelte, hogy a növényzet is különleges lesz, hiszen egy külön, a beruházáshoz illeszkedő kertészeti terv alapján ültetik majd el a növényeket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!