Alsóörs: A Tündér Ujjak Klub kiállításáról

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovács Piroska 2017. 11. 29. 20:46

Negyedik alkalommal adtak számot az alsóörsi Tündér Ujjak Klub tagjai éves tevékenységükről az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében megrendezett kiállításukon.

A kézimunkázás szeretete hozta össze őket. Az első foglalkozáson mindössze hárman voltak: Tarnai Viktória klubvezető, aki otthonról hozta a szenvedélyt, Nagy Veronika és Pandurné Nagy Ildikó. Szóhasználatukkal élve, ők az alapító alapítók. Napjainkra 21 főre nőtt a létszám, sőt, a megnyitón már az új generáció három ifjú képviselője (egyikük fiú!) is ott kopogtatott.

A kiállítást Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere nyitotta meg, örömmel üdvözölve a település legfiatalabb civil közösségét. Mint mondta, fennállásuk négy esztendeje alatt munkáikkal a szó szoros értelmében színesítették Alsóörs életét. Hogy ez mennyire sikerült, arról a kiállítás látogatói maguk is meggyőződhettek, amikor végigsétáltak a teremben elhelyezett paravánok és tározók között. Az esztétikus ruhadarabok és kiegészítőik az utolsó divat szerint készültek, sok ötlettel, ízlés szerinti megoldásokkal, a használati és hobby tárgyak köréről, valamint a játékokról ugyanez mondható el.
Ebbe a környezetbe érkezett az est vendége, Nagy Csaba lantművész, aki játékával ünnepivé tette a hangulatot. A Veszprémben élő és oktató művésztanár Sylvius Leopold Weiss műveket játszott különleges hangsuerén, egy barokk lanton. Érdekesség – mondta, hogy Weiss, Bach kortársa és követője, kizárólag erre a hangszerre komponált.

A szép zene után Tarnai Viktória klubvezető mondta el, hogy éves terv alapján dolgoznak. Szeptembertől karácsonyig terveznek, dekorálnak, készülnek a karácsonyfa díszítő ünnepségre, amelyre az idén a Kultúr - karácsony keretében kerül sor december 3-án. Az óriástakaró és a szundikendők után ebben az évben egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva jótékonykodnak: koraszülött gyermekek részére készítenek már az inkubátorban is használható apró játékpolipokat. Annyira szeretik azt, amit csinálnak, hogy még közös kirándulásukat is a célnak szentelték: októberben Budapestre látogattak, ahol részt vettek a Kacskaringó fonalfesztiválon. Köszönet a kisbuszért Alsóörs önkormányzatának.

A klubvezető szólt a jövőről is. Rövidtávú terveik között a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos tennivalók állnak az első helyen, köztük szerepel a mézeskalács díszítés is. Tavasszal szeretnének újra kirándulni, valamint kapcsolatot teremteni a környék valamely hasonló klubjával, hogy aztán közös kiállításokon mutathassák meg tudományukat, felhasználva azt is, amit egymástól tanulnak, hiszen a motiváció, az új technikák elsajátítása fontos számukra.
Tarnai Viktória elégedett Bérci Barbara, Drexler Gáborné, Bolla Júlia, Gárdonyi Julianna, Karácsonyi Babara, Karácsonyi Bianka, Karácsonyiné Mrázik Melinda, Kolozsvári Zsuzsanna, Kovács Zoltán, Lászlóné Tiszafalvi Éva, Légrádi Ernőné,Lucskainé Hideghét Ágnes, Mikóczi Zsuzsa, Nagy Veronika, Pandurné Nagy Ildikó, Rizné Domján Szilvia, Sárközi Attiláné,Tihanyi Andrea, Tóthné Fülöp Erika, Vas Krisztina, +Debreczeni Elemérné összetételű csapatával. Könnyű felismerni őket: a tündér ujjak tulajdonosai egyenruhát viselnek. Öltözékük fekete nadrágból és pink színű pólóból áll, a póló elején a klub neve, valamint egy tündér, aki éppen egy gombolyagon ülve töpreng kötése felett, hátulján pedig attributumuk, két angyalszárny.

Végezetül Tarnai Viktória köszönetet mondott Alsóörs Község Önkormányzatának és mindazoknak, akik bármilyen módon támogatták őket, valamint családtagjaiknak a végtelen türelemért, amelyre nagy szükség volt. Aki követni szeretné őket, szeretettel várják.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!