"Riviéra reggeli" a Balatonnál

balaton.vehir.hu Forrás: Zakar Zelinda 2017. 11. 21. 10:10

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület a Riviéra-térség, Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak polgármestereivel rendhagyó stratégiai megbeszélés-sorozatot kezdett, mely „Riviéra reggeli” néven ismétlődik rendszeresen a jövőben is.

A találkozó összehívását a turisztikai piac változásai és az azokra való gyors reagálás indokolják. Szükségessé vált a Riviéra térség fejlesztési stratégiájának frissítése, az aktuális és várható változások elébe menő összehangolt fejlesztések tervezése, megvalósítása. Az egyesület gondolat-ébresztőül elemezte a jelenlegi helyzetet, felhívta a figyelmet arra, hogy csakis minőségi szállás- és szolgáltatáskínálattal vehetik fel a versenyt a Riviéra települései európai versenytársaikkal, akik ma már csak egy kattintásra vannak tőlük. Remek kezdeményezésnek bizonyultak az Alsóörsön, Csopakon és Paloznakon a szálláshelyek minőségi fejlesztésére kiírt, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület és az önkormányzatok közös kezelésében lebonyolított, az IFA visszaforgatásán alapuló pályázatok, melyek az országban másodikként valósultak meg és szép eredményeket hoztak már az első évben is. Bíznak abban, hogy az állami irányítás is felismeri a balatoni szálláshely infrastruktúrára oly jellemző magánszálláshelyi rendszer tovább nem halogatható, állami vagy uniós források bevonásával történő fejlesztését. Az egyesület megvizsgálta a versenytársak fejlesztéseit, jól bevált termékeiket és azok megvalósíthatóságát a Riviérán, kiemelt figyelmet fordítva a nyári főszezonon kívüli, őszi, téli, tavaszi szezonok megteremtését szolgáló ötletekre, beruházásokra.
Az utazások száma, a szabadon elkölthető jövedelem és a szabadidő világszerte folyamatosan nő. Az önkormányzatok és az egyesület közös célja az, hogy célcsoportokra szabott, egységesen megvalósított, kreatív ötletek által a Balaton Riviérája nyáron a Kelet-Balaton családbarát paradicsoma legyen, ősztől tavaszig pedig a testi-lelki egészségmegőrzés és az egészségtudatosság meghatározó piaci trendjeire építve, az aktív turizmusban, a gasztronómiában és a borturizmusban rejlő lehetőségek „újra-csomagolásával” egyfajta „gyógyvíz nélküli gyógyhelyként” komplex élményt kínáljon a turisták több célcsoportjának, és megteremtse a kiegyensúlyozottabb működés feltételeit a térségben.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!