A szülők nem engedik be a gyerekeket a konyhába, állítja Füred Kapitány

balaton.vehir.hu Forrás: Éskovács Péter 2017. 09. 27. 18:10

Most vasárnap (október 1.) 100 féle palacsintát kóstolhatnak meg azok, akik ellátogatnak a Balaton partjára és szüreti felvonulások helyett, a gyerekeknek szóló, Alsóörsi Palacsinta Fesztivált választják.

Lesz túrós, lekváros és csokis, citromos-mézes-tejfölös, balatoni szivárványos-pudingos, stb. palacsinta is. Az otthon elkészített édességek versenyét négy kategóriában hirdették meg: édes, sós, kreatív édes és kreatív sós. Az esemény érdekessége, hogy Füred kapitány, a turisztikai és reklámszakemberek által kreált mesehős speciális kincsvadászatot is tart. Az Ő segítségével 100 darab tányért is elrejtenek Balatonfüreden, Csopakon és Alsóörsön. Akik megtalálják, azok ingyen palacsintát kapnak. A tányérokat azonban érdemes lesz megtartani, mert a budapesti Sütni Cake - Sütemény és Torta Fesztiválra is belépőként szolgálnak! - nyilatkozta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

A fővárosi rendezvényen, a család minden tagja közösen sajátíthat el olyan fortélyokat, amelyeket otthon is használhatnak majd konyhában. Az akciót azért szervezik, mert több kutatás is azt mutatja, a szülök nem engedik be gyerekeiket a konyhába, mert ők maguk is bizonytalanul mozognak fakanállal a kezükben. Az új kutatás szerint: a szülők 93 százaléka szeretné, ha gyermeke is otthonosan mozogna a konyhában. A négyezer szülő bevonásával készült vizsgálatból kiderül, hogy a felnőttek nagyrésze azt szeretné, ha gyermeke többet tudna segíteni az otthoni sütésben-főzésben, de maguk is annyira bizonytalanok gasztronómiai tudásukban, hogy inkább lemondanak erről a vágyukról. Ez bizonytalanság az egyik oka annak, hogy a szülők mindössze 33 százaléka készíti az ebédet vagy a vacsorát közösen gyermekével, legalább hetente egyszer – derül ki a Kitchen Confidence Survey elnevezésű kutatásból. Magyarországon ilyen kutatás nem létezik, de hasonlóan sokan lehetnek azok, akik bizonytalanul mozognak a konyhában.

Ez az oka annak, hogy az idei Sütni Cake – fesztiválon olyan ingyenes kurzusokat is tartanak, amelyek segíthetnek a szülők főzési, sütési ismereteinek elmélyítésében. A fesztiválon találkozhatnak a vendégek például Bernáth József séffel és Arató Auguszta cukrásszal, akik tanácsokat is adnak majd azoknak, akik többet szeretnének tudni arról, mitől is leszünk magabiztosabbak a konyhában – nyilatkozták az akció szervezői.

Palacsinta Fesztivál időpontja:

Időpont: 2017. október 1. (vasárnap) 14:00
Helyszín: Alsóörs – strand bejárata

Egyéb programok:

15.30 Rudi bohóc előveszi a palacsintasütőjét
Játékos versenyek kicsiknek és nagyoknak
17.00 Füred Kapitány – Kincsvadászata

A palacsintasütő versenyre a nevezés ingyenes! Jelentkezés: e-mail: info@balatonriviera.hu; tel: +36 /70 371-8501
Helyi jelentkezés: Tourinform iroda, Alsóörs, Vasút u. 3.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!