Rendkívül népszerű a Balatonnál az alsóörsi Horgásznap

balaton.vehir.hu 2017. 09. 16. 15:58

Szombaton tartották a Balaton-parti településen a ”III. Alsóörsi Horgásznap Halfőző és Horgászverseny” programot a községi strandon.

Így is lehet örülni az egyetlen halnak, ami a legnagyobb lett

A reggeli esőzést követően a hangulat is jobb lett a parton, hiszen rekordszámú 13 három fős csapat nevezett a halfogó versenyre, ami pontosan déli 12 órakor ért véget. Hiába sütött ki a nap, a fránya halak csak nem akartak jönni, Németh László öt perccel dél előtt akasztotta meg a legnagyobb halat, egy 920 grammos dévérkeszeget, amivel egyéniben első is lett.
A halas ételek gasztro versenyére hat csapat nevezett. A „Három Grácia” tejszínes-tárkonyos halragut készített, amihez öt fajta gombát és három féle halat használtak a titkos recept szerint, az ételt nokedlivel tálalták. Az „Útfúrók” a hagyományos balatoni halászlét készítettek, amihez az elmúlt napokban fogtak keszegeket és pontyot. A zsűri az értékeléskor kiemelte, hogy az elmúlt két év alatt nem kóstolt olyan finom halászlét, mint a mai. A HAL-ÁSZOK hagyományos harcsapaprikást készítettek, túrós csuszával. A „Gombócolók” bakonyi halgombóc leves készítettek, a titkos receptből semmit sem árulta el. A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör az idén pontypaprikást készített, gazdagon keszeggel sűrítve, mellé csalános túróstallért tálaltak. A „Tanyasiak” szintén hagyományos balatoni halászlét főztek.

A "Kútfúrók" a vándorserleget is elvihették

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A zsűri döntése alapján az első helyezett lett a „Kútfúrók” balatoni halászleve, így a vándorkupát is egy évig őrizhetik, második a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör pontypaprikása, harmadik helyezett pedig a HAL-ÁSZOK hagyományos harcsapaprikása lett. A zsűri az értékeléskor azt is elmondta, hogy szerencsére a hagyományos halételek közül választottak a csapatok és nem egy úgynevezett „újragondolt” ételkreációk születtek.
A halfogó verseny eredményei:
csapatversenyben:
1. Ponty-team (2540 gr.)
2. Flexibilis csövek (2110 gr.)
3. Köke-küsz (1575 gr.)
egyéniben:
1. Kránitz Norbert (1385 gr.)
2. Németh László (920 gr.)
3. Tóth Zoltán (915 gr.)
A legnagyobb kifogott hal: Németh László (920 gr.)
A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak, hiszen egész nap változatos programokkal, játszóházzal várták a legkisebbek és kísérőiket. Versenyen kívül pedig az óvoda halászleve is megérkezett, a közönség legnagyobb örömére.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!