IV. Nyitott Pincék teljesítménytúra a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2017. 09. 14. 13:20

A Balaton Riviéra Egyesület idén ismét megrendezi a nagy sikerű, Nyitott Pincék teljesítménytúrát. A túra helyszíne, a Balatonfüred–Csopaki Borvidék hazánk egyik kiemelkedő borvidéke.

Balatonfüred–Csopaki Borvidék hazánk egyik kiemelkedő borvidéke, ahol a szőlő- és bortermelés mintegy kétezer éves múltra tekint vissza, és ahol a szőlőművelés első írásos emlékei egyben a magyar szőlőművelés kezdeteiről is tanúskodnak. A Borvidék változatos talaján sokféle szőlőt termesztenek; a Balatonra néző, déli-délkeleti fekvésű szőlőtáblákban a tó kedvező fény- és hőgazdálkodásának köszönhetően kiváló minőségű gyümölcsök érnek. Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg ezen a vendégmarasztaló vidéken, a Nyitott Pincék teljesítménytúrát. A túra során a résztvevők hét pincébe térnek be, melyek között a kis családi pincék, borteraszok és az ismert nagy nevek is szerepelnek.

A további pecsétpontokon a Balaton Riviéra térség különleges éttermeibe és a legfinomabb lángost sütő büféjéhez is elkalauzolják a túrázókat, akiket útjukon a csodaszép balatoni panoráma kísér.

Időpont: 2017. szeptember 30. (szombat) 8:00 óra
Indulás: Felsőörs, Gelléri pince (Alsóörsi u. 13.)

Távok:
Nyitott pincék 30 km
Nyitott pincék 15 km

A túra a Cartographia Kupa része, további részletek: http://www.cartographia.hu/kupa

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!