Átadták a felújított és kibővített Napraforgó óvodát és bölcsődét Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 09. 07. 17:58

Csütörtökön délután átadták a Napraforgó óvodát és bölcsődét a Balaton-parti településen. Így már három csoportba járnak a mai naptól az ovisok és bölcsődések.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy a mai naptól igen korszerű, kényelmes és biztonságos körülmények között vehetik birtokba településünk legkisebbjei az épületet. Ma a jövőt ünnepeljük, hiszen a kibővített óvodában már kényelmesen elfér a három csoport, de a mini-bölcsődében hét gyermekkel tudnak foglalkozni – fogalmazott. A polgármester minden résztvevőnek köszönetet mondott, mint fogalmazott az intézmény rekordidő alatt készült el, hiszen a kivitelezői szerződést májusban írta alá az önkormányzat. A teljes beruházás 90 millió forintba került, amelyhez az állam 40 millió forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget az önkormányzat biztosította.

Csiszárné Huszár Judit, Kontrát Károly és Hebling Zsolt

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Csiszárné Huszár Judit intézményvezető szerint „megvalósult egy álom”, hogy nem zsúfolt termekben, hanem csodálatos és kibővített, ideális körülmények között lehet végezni a szakmai munkát a jövőben. "A gyermek olyan mint a tükör. A szeretetet nem kezdeményezi, de visszatükrözi." "Kedves gyerekek! A csoda a tiétek, érezzétek magatokat jól új intézményünkben!" – zárta gondolatait.
Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy ma ünnepelünk, jó érzés itt Alsóörsön lenni és élni, óvodásnak lenni, mert az új beruházás átadása is jól tükrözi a kormány családbarát intézkedéseit, támogatását - Ezért is támogattam az első perctől az óvoda bővítését – mondta.
Az átadás a nemzeti színű szalag átvágásával fejeződött be.
A létesítmény megáldotta Berkes Péter plébános és dr. Kálmán Csaba református lelkész.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!