Ismét Alsóörsi Horgásznap és Halfőző verseny

balaton.vehir.hu 2017. 09. 05. 14:17

Alsóörs polgármestere és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület tagjai sajtótájékoztató keretén belül tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a Balaton-parti településen. A hagyományos rendezvényt szeptember 16-án tartják az alsóörsi strandon.

Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere kihangsúlyozta, hogy a település immár hagyományos rendezvényét harmadik alkalommal tartják meg, amely az őszi időszakban a település egyik kiemelkedő programjává nőtte ki magát. Ez is jól példázza, hogy az elmúlt évek alatt kitűnő kapcsolat alakult ki az önkormányzat és a civil szervezetek között.

Heiter Sándor Hebling Zsolt, Rátonyi Flóra és Tatai Lajos

Tatai Lajos a Veszprémvidéki Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük jövőre ünnepli 70. születésnapját, amit méltó módon szeretnének megünnepelni Alsóörsön. Arról is beszélt, hogy A Veszprémvidéki Horgász Egyesület 1948-ban alakult 46 alapító taggal. Az Egyesület taglétszáma 700 - 800fő között változik, tagjai az egész országból érkeznek. Majd hozzátette: egyesületünk a Balatonon, Alsóörsön horgásztanyát és csónakkikötőt tart fenn és ott a kikapcsolódás és pihenés feltételeit biztosítja. Székhelyünkön lévő horgásztanyánkon 50 db. magántulajdonú horgász pihenőház, egy közösségi épület - Tanyaház, valamint megfelelő nagyságú higiéniai blokk üzemel. Jelenleg 102 csónakkal rendelkeznek valamint vendégcsónakot is igénybe vehetnek. A horgászversenyre 12 csapatot 3 taggal várnak. Horgászni fejenként egy bottal és horoggal lehetséges, egy gramm hal egy pont (a versenyből kizárták a küsz fogását). Csapatban és egyéniben díjazzák az első három helyezettet, külön díjat kap a legnagyobb halat kifogó. A versenyt 2017. szeptember 16-án rendezik az alsóörsi strandon, jelentkezni szeptember 14-iglehetséges.
Rátonyi Flóra az Eötvös Károly Művelődési Ház munkatársa elmondta, hogy a kicsiket játszóház várja, a délutáni órákban a Viktória együttes ad koncertet. Az elkészült halételeket is meg lehet kóstolni a helyszínen, egy „pikkely” áráért, ami 500 forint és a helyszínen váltható.
Heiter Sándor az egyesület tagja elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is várják az édesvízi halakból készült különböző halas-ételkülönlegességeket, hogy minél szélesebb gasztronómiai palettán ismerje meg a közönség a minél változatosabb, halból készített ételeket. A halfőző versenyre 3-5 fős csapatok jelentkezését szeptember 12-ig várják a szervezők. Lehet bográcsban, grillen és tárcsán elkészíteni az ételt (csak gázzal lehet főzni!). A leveseknél 15 adagot kell, az egyéb ételeknél minimum 10 adagot kell elkészíteni. A tavalyi évben isteni finom lecsós halat, halkolbászt, sült keszeget és más finomságot kóstolhattunk a hagyományos „balatoni halászlé” mellet.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!