Árveréssel zárult a XVI. kőszimpózium Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 08. 19. 19:02

Szombaton délután árveréssel zárult a nemzetközi tábor a Balaton partján a csodálatos ősfás Sirály parkban.

Ferenczy Gábor alpolgármester köszönetet mondott Both Gábornak, aki tizenöt éven keresztül szervezte a kőszobrász találkozókat, de az idei évtől egyéb munkahelyi elfoglaltságok miatt már nem tudta folytatni a találkozó szervezését, annak lebonyolítását. A 2017-es tábor lebonyolításáért köszönetet mondott Baran Györgynek, Simon Lajos Dánielnek és Koreny Viktóriának. Arról is beszélt az alpolgármester, hogy az önkormányzat a jövőben is támogatja az alkotó táborokat mind anyagilag, technikai felszereléssel és a helyszín biztosításával.

Hankó Viktor, Ferenczy Gábor és Koreny Viktória

Az idei évben tíz alkotó, tizennégy szobrot készített, az előre megadott „szabadság” gondolati-tematikára. Az árverést Hankó Viktor rádiós műsorvezető tartotta. Az egyik legdrágább kikiáltási árat Luciano Longo olasz szobrászművész Nimph of the Balaton" című alkotásáért fizettek, mintegy 200 ezer forintot, aki már Luxemburgban egy másik nemzetközi kőfaragó táborban alkot. Baran György Szabadság című műve 100 ezer forintért talált gazdára, Koreny Viktória Földöntúli szabadsága szobrát az alsóörsi önkormányzat nevében Ferenczy Gábor vásárolta meg 90 ezer forintért.
Koreny Viktória hírportálunknak elmondta, hogy azért választotta az űrhajót és címnek a "földöntúli szabadság" címert, mert hátha létezik a boldogság és a szabadság valahol az űrben vagy egy másik bolygón.

Liciano Longo alkotása, vöröskő és fa

Koreny Viktória alkotásával

Andrej Németh Endre: Balatoni szabadság című alkotása

Krausz Dániel rendhagyó alkotása a "Munka után..." címet viseli

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!