A Pál utcai fiúk Alsóörsre érkeztek!

balaton.vehir.hu Fotó: Nagy Veronika 2017. 07. 29. 23:16

Szombaton este Alsóörsön az Amfiteátrumban rekordszámú, több, mint 700 néző előtt, hatalmas közönségsikerrel mutatta a Pannon Várszínház társulata Molnár Ferenc - Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián, A Pál utcai fiúk című zenés játékát.

 

A zenés darab Molnár Ferenc 1907-ben megjelent ifjúsági regényéből készült, mely az elmúlt száztíz év során semmit nem vesztett érvényességéből, s világsikere máig tart. A regényt számos nyelvre lefordították, több országban kötelező olvasmány, több film és színpadi feldolgozás is született belőle. A jogtulajdonosok mindezidáig nem járultak hozzá, hogy a regényből zenés színpadi mű is szülessen, erre csak a közelmúltban adták meg az engedélyt.
A szereplők a zenés feldolgozásban ezúttal nem gyerekek, hanem fiatalemberek, akiknek összecsapása ezáltal más dimenzióba kerül, egy keményebb világot mutat, ahogy keményebb lett a mi világunk is. Azok az értékek, mint a hazaszeretet, az önfeláldozás, a hűség, a hősiesség, a becsület, amelyekre a történet épül, talán még mélyebb, komolyabb értelmet nyernek. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház vallott szellemiségének megfelelően, a dramaturgia lényeges elemévé vált a mozgás, az ötletes, dinamikus, a konfliktusokat precizitással, drámai erővel kontúrozó koreográfia. A zene és a játék mellett ez adja meg az előadás dinamikáját, lendületét, amely egy pillanatra sem lassul, mindvégig fenntartja a feszültséget, ébren tartja a nézők figyelmét. Ezen színpadi elemek kiszámított összhangjából egy szerves egység, egy valóban összművészeti produkció született.

Fotók: Nagy Veronika

Az előadás a Pannon Várszínház művészeinek, ezúttal férfi művészeinek együttes teljesítménye. Boka, Nemecsek és Geréb szerepében Szelle Dávidot, Szente Árpád Csabát és Zayzon Csabát láthatja a közönség. Punk Péter, Molnár Ervin, Ruff Roland, Gábor Markó, Farkas-Csányi Attila, Gönczi Jakab és Magyar János a további Pál utcaiak. A Vörösinges fiúkat Kékesi Gábor, Keresztesi László, Lenchés Márton, Kovács Gábor, Kátai Norbert, ill. Órás Martin, Schafer Benedek, Kiss Máté, Pásztor Richárd, Simon Patrik és Patkó Ádám alakítja. Kiss T. István, mint Rácz tanár úr, és Janó, a grund őre kettős szerepében lépett fel. A jelmezeket Justin Júlia tervezte.

Hírportálunk korábbi képgalériája ITT tekinthtő meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!