A Pannon Várszínház nyári programjai

balaton.vehir.hu 2017. 06. 15. 16:23

Sűrü programokkal készül az idén is a nyárra a Pannon Várszínház. Mind Vándorfi László igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, a hagyományos helyszíneken 46 előadás szerepel a színház nyári repertoárján. A Hangvillában tartott, csütörtöki sajtótájékoztatón jelen volt Hebling Zsolt Alsóőrs polgármestere is, hiszen hét éve szoros együttműködés fűzi össze a települést és a színházat, a strand és az Amfiteátrum állandó, népszerű helyszíne az előadásoknak.

Mint minden évben, az idén is egy nagyszabású produkció helyszíne lesz az Amfiteátrum, július 29-én Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián musicaljét, A Pál utcai fiúkat mutatja be a Pannon Várszínház, amely Molnár Ferenc regényének zenés színpadi változata. Ez egy igazi családi színház, hiszen nem csupán egy ifjúsági történet, hanem felnőtt életünk alapvető konfliktusait is érinti. Az alsóőrsi strandon július 9-én lesz egy új produkció, Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor, Mágnás Miska című operettjének a második előadása, amely megőrizve az eredeti történetet és a közismert slágereket sajátos hangvételben készül. A gyermekek számára a Mesevarázs című mesejátékot július és augusztus hónapokban több alkalommal játssza ugyancsak a strandon a színház.

Hebling Zsolt és Vándorfi László

A Balaton part több helyszínén is jelen lesz a Pannon Várszínház, így Balatonlellén három, Siófokon két előadást tartanak. Balatonfüreden a Marina Szálló bárjában a Csavard fel a szőnyeget című zenés összeállítás öt estén lesz műsoron és ezeken a napokon délelőtt pedig a gyerekek számára játsszanak kint az udvaron. Az idén a szálloda erre az alkalomra kinyitott kertjében A dzsungel könyvét adják, amelyre külső vendégeket is várnak.
A Mágnás Miska című operett hivatalos premierjét július 8-án Ajkán tartják a Kristály fürdő területén, amely fontos helyszíne a Pannon Várszínház nyári előadásainak. Közismert slágerekből készül egy különleges zenés összeállítás, egy vízi orfeum, amelynél a játéktér az ajkai strand egyik medencéje lesz.
Veszprémben, az egykori várbörtön udvarán három előadást tart a színház. Itt láthatja augusztus 12-én először a veszprémi közönség a Mágnás Miska című operettet, s két régi, már tizenegy éve töretlen sikerrel futó musical, A padlás és A dzsungel könyve szerepel még ezen a helyszínen műsoron.
Hebling Zsolt polgármester hangsúlyozta, hogy Alsóőrs és a színház példás együttműködésének nem csak múltja, de nagy jövője is van, kulturális tartalommal tölti meg a nyarat és a különleges helyszínek egyedülálló élményt nyújtanak. A település a megyei uniós TOP támogatásból 254 millió forintot nyert, amelyet kiegészítve, mintegy háromszáz milliós beruházásba kezdenek az Afiteátrumnál és környékén. A most készülő tervek szerint átépítik a lelátóteret, infrstruktúrát építenek ki és a közelben egy interaktív családi, turisztika központ jön létre. Ezt a helyszínt is szeretnék bekapcsolni a Veszprém Európa kulturális fővárosa projektbe.
lp.
 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!