Woodstock szelleme támadt fel az Open Road Festen!

balaton.vehir.hu 2017. 06. 09. 15:56

Szellem a palackból, feltámadás, extázis – az Open Road Fest teljes gőzerőre kapcsolt, a fesztivál első napján olyan rockzenei koktéllal öntötték nyakon a fesztiválozókat, amit sosem felednek. A Ten Years After a 70-es évekbe repített, vissza a gyökerekhez, vissza a tiszta rockzenéhez, a 66-os úton száguldottunk motoron és a zene hullámhosszán.

 

Kortalan, karcos, mégis tiszta, zsigerig ható érzés kerített mindenkit hatalmába a Ten Years After koncertjén, a zene megemelt és vitt magával, a dallamok magukkal sodortak és egyik pillanatról a másikra a 70-es évek Amerikájába csöppentünk vissza. Szelíd motorosként a poros országúton haladtunk, minden földi béklyótól megszabadulva, szabadon! Bár Alvin Lee már nem lehetett közöttünk, de Woodstock szelleme feltámadt az éjszaka Alsóörsön. A közönség sorait kutatva a tekintetekben, az arcokon pont az a különös csillogás jelent meg, az a mosoly, mint amikor a nyeregből száll le az ember, de ez így is van jól, ha motorod a lovad, a hátszeled ez a blues-rock zene legyen.
A fesztiválon először debütáló Road zenekar is ennek az emelkedett hangulatnak volt az előfutára, a srácok hatalmas lendülettel mutatkoztak be a fesztiválozóknak, hitvallásukat őszintén tették le a nagyszínpadra. A Rock Arénában pokoli bulival izzította az éjszakát a Pokolgép, a heavy metál csak úgy áradt az éterben, a végén pedig szinte felrobbantották a színpadot. A stafétát Magyarország kiváló tribute bandája, a Hollywood Rose vett át, akik kedvenc Guns’N Roses dalainkat hozták el nekünk, autentikus rock and roll zúzást tartottak.
A csütörtök éjszaka nem csak a Nagyszínpadnál és a Rock Arénánál tartogatott forró pillanatokat. Az Open Road Festen először a rúdtánc művészi és erotikus bemutatója várta a kíváncsi tekinteteket, éjfél előtt pedig a Steam On! varázsolt el mindenkit látványos cirkuszi produkciójával.
Ma sincs megállás! Tovább pörög a fesztivál: Ganxsta Zolee és a Kartel mindenkit jégre tesz, az Alphaville pedig garantáltan visszarepít az önfeledt ’80-as évekbe. Sőt már csak egy nap, és kiderül, hogy kié lesz a Harley-Davidson Street Rod.
Feel the Freedom!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!