Nemzeti Regatta: Jó szelet hajósok!

balaton.vehir.hu Forrás: balatonriviera.hu 2017. 06. 07. 10:31

Idén is részt vesz Alsóörs és Csopak a Nemzeti Regattán, hazánk településeinek vitorlás fesztiválján Siófokon. Június 10-11-én változatos családi programokkal várják a fesztivál vendégeit a déli-parton.

Fotó: Nemzeti Regatta 2016

A kétnapos fesztiválon kiváló családi programokat ígér a főszervező, a Balatoni Hajózási Zrt. A résztvevő 38 település a legkülönbözőbb formában mutatkozik be a Nemzeti Regattán, lesznek akik főznek, mások a rendezvényeikből adnak ízelítőt.
Both Gábortól, az alsóörsi vitorlás csapat oszlopos tagjától megtudtuk változatlan legénységgel indulnak, kapitányuk a neves hajós, Scholtz Imre. Bár jó buli a fesztivál, nekik a verseny és a győzelem is fontos, még akkor is, ha a sorsolás nem igazán kedvezett nekik, nem a legjobb hajót kapták idén. Tavaly ezüst érmesek voltak, idén is megtesznek mindent a győzelemért. Szombaton lesz az 1. futam, vasárnap a 2. Szurkoljunk nekik! Jó szelet hajósok!
Csopakot a vitorlás hajó héttagú legénysége mellett evezősök is képviselik a Nemzeti Regattán Siófokon, ők a sárkányhajóban ülnek majd. Tavaly bronzérmesek voltak, idén is Czégai Péter kapitány irányítja a legénységet, aki elmondta, hogy nagyon bíznak a jó szélben és helyezésben. 2016-ban a házigazdák, a siófokiak nyerték a Nemzetti Regattát.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!