2. Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Kézilabda Fiú Gyermekbajnokság Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 05. 25. 21:48

Alsóörs, 2017. május 25. csütörtök – Csütörtökön megnyitóval vette kezdetét a nemzetközi kézilabda találkozó, amelyre 10 csapat érkezett a Balaton-parti településre.

A megjelenteket Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy a legnagyobb szeretettel köszönti immár második alkalommal a sportbarát településre érkező csapatokat. A pénteken kezdődő mérkőzések újabb remek alkalmat adnak arra, hogy minden csapat megmérettesse magát – fogalmazott. Majd minden szervezőnek köszönetet mondott.
Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke megnyitójában elmondta, hogy nagyon szívesen jött Alsóörse, mert ő is református és első felkérésre igent mondott dr. Kálmán Csaba református lelkésznek, aki egyben az alsóörsi iskola fenntartója. És azért is, mert egy nap egy hasonló mezben szeretné látni a kisfiát, aki most még csak kettő és fél éves. A sport sokkal többet jelent a sportnál, mert egy csapat küzd, a rendszeres sportolás és rendszeres találkozás nagyon fontos a sportolók életében. Az sem véletlen, hogy a házigazdák tudatosan hívták meg a résztvevőket Kárpát-medencei településekről, hiszen például a válogatott kézilabdás játékosaink közül Bartók Csaba és Ilyés Ferenc is Székelyudvarhelyről érkezett – fogalmazott. A csapatoknak tisztességes, sportszerű és fair versenyt kívánt.

Kálmán Csaba (b), Kocsis Máté, Hebling Zsolt és Kontrát Károly

Dr. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője tömören: jó meccseket kívánt, Hajrá Magyarország! – felhívással.
A nyitó programot a fantasztikus Acro Dance SE kétszeres világkupa nyertes száma nyitotta meg, amit óriási vastapssal hálált meg a közönség, csak úgy mint műsoruk többi számát is, Tromlerné Rusz Zita vezetésével.
Székelyudvarhelyről U12-es „A” és „B” csapat, Érsekújvár U14-es és U12-es, Ada U12-es és U14-es, Bezdán U14-es, a házigazda Alsóörs pedig U12-es és U14-es csapatokkal várják a körmérkőzéseket. A körmérkőzések pénteken 9.40 órakor kezdődik a házigazda U14-es csapat játszik az érsekújváriak U14-es csapatával, a döntőket és eredményhirdetést szombaton tartják. (A pénteki megnyitóra a székelyudvarhelyiek és az adai csapatok még úton voltak.)
A rendezvény az Alsóörsi református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont, az Alsóörsért Közalapítvány valamit Alsóörs Község Önkormányzata szervezésében jött létre.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!