Alsóörsön is beindult a program

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2017. 04. 03. 12:52

A helyi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont történetének első DADA óráját tartotta a kapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója.

Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy Mészáros Károly igazgatóval való egyeztetést követően 2017. március 30-án 9 órától a harmadik, negyedik, hatodik, hetedik osztályokba tartott bűnmegelőzési foglalkozásokat.

Mind az iskola vezetése, mind a diákok pozitívan fogadták a program indulását, az alsó évfolyam osztályiban Szokások – Hagyományok - Normák, a felső évfolyam osztályaiban Önértékelés – Tolerancia volt az előadások témája.

Az érdeklődő gyermekek sokat kérdeztek, aktívan vettek részt az első prevenciós órákon, véleményükkel, hozzászólásaikkal járultak hozzá az órák sikeréhez.

Az intézmény négy osztályában, havonta előre egyezetett napon folytatódik az oktatás, így a Magyar Rendőrség általános iskolai biztonságra nevelő programja is hozzájárul ahhoz, hogy az alsóörsi általános iskolások ne váljanak jogellenes cselekmény áldozatává, illetve elkövetőjévé.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!