Átadták a Római úti támfalat és a felújított Szépkilátó utcát

balaton.vehir.hu 2017. 03. 10. 14:20

Ünnepélyes szalagvágással pénteken, Alsóörsön átadták a vis maior keretből az új támfalat és a részben lakossági összefogással elkészített Szépkilátó utca leaszfaltozott útszakaszát.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy 2014. szeptember 15-én az özönvízszerű esőzés elmosta az érintett partszakaszt, aminek a helyreállításához a Belügyminisztérium vis maior keretéből 18.320 millió forint és az önkormányzat 2.074 millió forint önrészével építettek újjá, úgynevezett „Gabion” támfallal, amely 15 méter hosszú és mintegy 6.8 méter magas. A munkálatok 2016. november 11-ig befejeződtek.

 

Majd hozzátette, hogy közben a Szépkilátó utca teljes hosszában, mintegy 506 méter hosszú szakaszon megszervezték az útépítő közösséget, ahol 26 ingatlantulajdonos, helyi lakos és üdülőtulajdonos anyagi hozzájárulásával 7.820 millió forint értékben aszfaltozásra is sor került. Ennél a beruházásnál az önkormányzat 75 százalékos önrészt biztosított, az érintettek 25 százalékos részesedése mellett.
Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elismerően szólt az újabb helyi összefogásról, annak jelentőségéről. Elmondta, hogy Alsóörs fejlődése töretlen, kilátása továbbra is kiváló, most is olyan helyen vagyunk, ahonnét csodálatos balatoni panoráma tárul elénk. –Mint a térség országgyűlési képviselője, a jövőben is mindent megteszek a település és a térség fejlődéséért – fogalmazott.

A nemzetiszínű szalag átvágása előtt Berkes Péter plébános és dr. Kálmán Csaba református lelkész áldták meg a beruházást.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!