XVIII. Sportbál Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 02. 11. 01:08

Immár 18. alkalommal díjazták péntek este a Balaton-parti település legjobb sportolóit.

 

Hebling Zsolt polgármester kiemelte, hogy a település számára nagyon fontos sport és társadalmi esemény a sportbál, hiszen a nagy nyári rendezvények mellet a mai az egyik legjelentősebb. Ilyenkor kötetlen és vidám körülmények között beszélgethetünk a sportolókkal, helybéliekkel és a településünkre látogatókkal és nem utolsó sorban elismerjük a legjobb sportolóink 2016-os teljesítményét – fogalmazott.

 

Hebling Zsolt (balról), Lepsényi István és Ferenczy Gábor

Lepsényi István Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, az est egyik fővédnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az alsóörsi sportegyesület az elmúlt 21 évben igen nehéz, de sikeres pályát járt be. A sportolók, a sportot szeretők jól tudják, hogy, ahogyan mondani szokták, minden a „fejben” dől el. A településen elért eredmények állhatatos munka eredményeként jöttek létre. Először a kézilabda szakosztállyal alakult újra, majd a fiúkat követték lányok és az eredmények. De említhetném a labdarúgó-szakosztály, illetve az íjászokat is. A sportegyesületi kezdeményezést a sportszervezők és edzők kiváló szakmai munkája, elkötelezettsége és hite mellett Alsóörs polgármesterei és képviselői segítették. Így vált az Alsóörsi Sportklub egyetlen szakosztályból és 10-20 sportolóból egy közel 200 sportolót magába tömörítő egyesületté, öregbítve ezzel Alsóörs jó hírnevét országon belül és kívül. Az előrelátás, ha úgy tetszik a jövő, biztató záloga pedig, hogy a település igen nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra –fogalmazott.
Díjazott sportolók a 2016-ban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért:
Női kézilabda: Goreczka Katarzyna,
Férfi Kézilabda: Csiszár Péter,
Labdarúgás: Tromler Kálmán,
Íjászat: felnőtt – Fekete Barna, ifjúsági – Bucsi Benjamin.
A Sportcsarnokban rendezett esemény jó hangulatáról a Búgócsiga Együttes gondoskodik, a báli mulatság tudósításuk idején is tart. Az est során mintegy ötszáz ezer forint értékű tombola tárgyakból befolyó pénz mind az egyesület további munkáját segíti. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is elkápráztatta fellépésükkel az Acro Dance a nézőket.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!