Egyensúlynapok Alsóörsön - Harmóniában önmagunkkal és a világgal

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovács Piroska 2016. 06. 17. 09:57

Kapcsolataink alakulása lesz a témája annak a programsorozatnak, amelynek Egyensúly napok néven június 24 és 26 között Alsóörs ad otthont. Ismét egy helyi kezdeményezés, fémjelezve a kiváló alsóörsi ötletek tárházát.

Hoffman Andi rendezvényszervező - térhangoló Alsóörs Község Önkormányzata támogatásával az elmúlt évben szervezett első alkalommal egyensúlynapot. Már akkor lehetett tudni, hogy a sikeres bemutatkozásnak lesz folytatása. De miről is van szó valójában?
Az alapelvet már az antik bölcsek is vallották: ép lélek ép testben lakozik. Ezt a témát járják körül az egyensúly napi programok – előadások és csoportterápiás foglalkozások – a szellem, a tudatosság, a lélek, az érzelmi harmónia, a test és az egészség kapcsolata, valamint egymásra való hatása jegyében.

Fotó: egyensulynap.hu

A foglalkozásokat előkészítendő, június 16-án a szervezők sajtótájékoztató keretében ismertették a szükséges tudnivalókat. Hebling Zsolt polgármester örömmel üdvözölte az országban egyedülálló eseményt, majd az ötletgazda – főszervező, Hoffman Andi beszélt a rendezvény céljáról, valamint gyakorlati kérdésekről. Mint mondta, az interaktív előadások és a kötetlen eszmecserék mindegyike azonos feladatot hivatott megoldani, ami nem más, mint a holisztikus szemléletmód elsajátítása. Változz velünk! - hirdeti a program, ezt kívánja tested, lelked, az egészséged, beleértve a kapcsolataidat, jelen rendezvény programjának vezérmotívumát is.

Ami a gyakorlati tudnivalókat illeti, az események két helyszínen zajlanak majd. Június 24-én és 25-én az Eötvös Károly Művelődési Házban hallgathatunk ingyenes előadásokat különféle témákban, összesen tizennégyet. Azok pedig, akik szeretnének személyes lélekmunkával foglalkozni, térítés ellenében háromnapos csoportterápiás foglalkozáson vehetnek részt pénteken, szombaton és vasárnap délután, tábor jelleggel a „Tündérkertben” (további információ és jelentkezési lehetőség: Web: egyensulynap.hu és facebook: Egyensúly Nap).

A továbbiakban az idei témáról, kapcsolatainkról beszélt Hoffman Andi, arról, hogy milyen sokat tehetünk mi magunk is ebben a vonatkozásban, hiszen önmagunkhoz és a világhoz való viszonyunkon múlik testünk, lelkünk és szellemünk egysége, amely a természethez hasonlóan harmóniát teremt. Ezt követően bemutatta két munkatársát, akik szombati előadásaik témájából adtak ízelítőt: Makó Judit coach tréner a kommunikáció kapcsolatainkban betöltött szerepéről, Germán István, a Germán Gyógytudomány képviselője pedig testünk jelzőrendszeréről szólt. A két ismertető egy rövidfilmmel vált teljessé. A rendezvényt megálmodó, külső- és belső terek tervezésével foglalkozó főszervező örömmel jelentette be, hogy mások mellett pénteken, június 18-án 19.30 órakor körünkben köszönthetjük a méltán népszerű St. Martint és családját is, akiktől megtudhatjuk, hogy hogyan illeszthető harmóniába a családi élet a hivatással.
Bár június harmadik hétvégéje is bőven tartogat programot a község lakói és vendégei számára, érdekes élményben lesz része annak, aki ellátogat a művelődési házba, illetve részt vesz a tábor életében.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!