A magyarság csúcsteljesítményei a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2016. 06. 10. 15:34

Mondta V. Németh Zsolt a Földművelésügyi minisztérium államtitkára péntek délután az alsóörsi strandon, amikor is ünnepélyes keretek között átadták a "Szeresd a magyart" Információs Pontot.

Hebling Zsolt polgármester kihangsúlyozta, hogy az elmúlt év során kettő, Alsóörsöt is érintő, az Alsóörsi permi vöröskő és a Balaton-felvidéki vert csipke is bekerült a Veszprém Megyei Értéktárba. Ezért külön öröm, hogy itt a strandon, ahol szezononként legalább 130 ezer vendég fordul meg, alakíthattuk ki a hungarikumokat is felvonultató magyar értékeket. Azt is fontosnak tartom, hogy a környék és a megye kiváló termékei is jelen vannak – fogalmazott.

Hebling Zsolt (b.), V. Németh Zsolt és Horváth Zsolt

V. Németh Zsolt államtitkár elmondta, hogy Alsóörs különleges hely a Balatonnál, olyan település, amely számos értékkel rendelkezik. Azt is megemlítette, hogy áttekintették az elmúlt években a Hungarikum Törvényt, és a tapasztalatok alapján jelenleg a hungarikum stratégián dolgoznak. Arról is beszélt, hogy a kiváló magyar termékeket lehet érzelmi és lehet üzleti alapon is kezelni. Ez utóbbi esetben pedig biztosítani, támogatni kell a termékek eladását is, amihez az ehhez hasonló kezdeményezések kiválóak lehetnek a jövőben.

Dr. Horvát Zsolt a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány szervezésében létrejött Szeresd a magyart információs pont nem csak a helyi, megyei és hungarikumokat bemutató és árusító hely, hanem a minőségi védjeggyel ellátott székely termékeket is felvonultatnak, hiszen a hungarikum nemzeti ügy. A veszprémi volt az első Szeresd a magyart információs pont, az alsóörsi a második, ahol a megvásárolható termékeken túl ingyenes kiadványokat is bemutatnak, többek között a Veszprém Megyei Értéktárba felvett értékeket, de ugyanígy megtalálható a Balaton-felvidéket ismertető brosúra a többi között. Ezen túlmenően a környék kiemelt programjait is ismertetik a strandra látogatókkal. Kettő új magyar kártyát is bemutattak, az egyiken világhírű magyar tudósokat, a másikon az 50-es évek legjobb magyar focistáit láthatjuk.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!