A Karthago beváltotta ígéretét az Open Road Fest nagyszínpadán

balaton.vehir.hu 2016. 06. 10. 11:15

Az Ivan and the Parazol után a rock zene Harley Davidsonja, a Karthago hatalmasat zúzott a színpadon, ahova egy Cross Bones is megérkezett a fináléra. A fesztivál második napja maga volt a tömör rock, és a vérpezsdítő izgalom: halálgömb, vezetett túrák és egy őszinte vallomás.

A Harley-Davidson Open Road Fest második napja überelte a nyitónap izgalmait, ahol egy pillanatig sem lehetett unatkozni. A rockos szólamokkal vegyült reggeli madárcsicsergésre ébredő fesztiválozóktól a kemping már kora reggel nyüzsgött.

A délelőtt a tradíciókhoz híven a vezetett túrákkal indult. A vaslovasok a Konyári Pincészetet vették célba a Majthényi kúriában. A motorosok körében nagyon népszerű a Harley-Davidson tesztkamionja, ahol saját motorjaikat egy-egy rövid túra erejéig a legújabb H-D modellre cserélhetik.

Délután a Halálgömb ura, Gombos Attila gurult be a vasszerkezetébe, a rettenthetetlen kaszkadőr 70 kilométerórás sebességgel száguldozott vízszintesen, függőlegesen és egy tűzet okádó, maximális fordulatszámon üzemelő láncfűrész körül. A borzongató show csúcspontja mégis a csuklya volt, amit Attila könnyed mozdulattal húzott a bukósisakjára, majd folytatta őrületes mutatványát, amit lélegzetvisszafojtva figyeltek a nézők. „Azért örülök, mikor végezem a mutatvánnyal”- avat be nevetve Attila, Harley-Davidsonján ülve. „Jó újra itt lenni, magam is nagy Harley rajongó vagyok, és az Open Road Fest-et is szeretem. A holnapi és a szombati show még izgalmasabb lesz, mint a mai”- hangzott el az ígéret.

Ha pedig már az ígéretekről van szó a Karthago is hű volt szavához, mert dübörgött a rock a nagyszínpadon. Az új album szerzeményeivel indítottak, a dinamikus, pörgős dalok pillanatok alatt felforrósították a hangulatot, s mire az Apáink Útján megszólalt, a föld rengett az ütemes lábdobtól. A koncertet a várva várt Requiem zárta, ami még mindig olyan kiváló, mint 37 évvel ezelőtt. Ahogy Szigeti Ferenc is harsogta a mikrofonba „a Karthago, olyan, mint a Harley-Davidson: régi és jó.” A bizonyíték? A Requiem még ennyi év után is képes könnyeket csalni a „rock’n’roll fiatalok” szemébe, és egy pillanatra megállítani az időt.

Az örökzöld rock zenekarok mellett a pop-rock újgenerációs képviselői is zúztak a nagyszínpadon. Az Ivan and the Parazol a stílus egy új arcát mutatta meg és az utolsó számokhoz érve a nézőtér már táncra is perdült, a búcsúdalnak szánt Illés-együttes feldolgozás pedig teljes sikert aratott.
A parti hajnalig tartott, a Riders Tent-ben igazi, dögös motoros szólamokra buliztak a fesztiválozók. Az ACID/DC, a Twisted Sister Tribute és a Scorpions Tribute Band hozta el a legendás zenéket az Open Road Fest-re.
Ma újult erővel készülhetnek a fesztiválozók a húrtépésre, mert a rock zene bőrnadrágos fenegyerekei érkeznek a nagyszínpadra a The Sweet képében, és a magyar rock zene ősatyja az Ossian is különleges koncerttel készül.
Gyere, bulizz velünk és Feel the Freedom!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!