Megnyitotta kapuit az Alsóörsi Színes Csokor - Falunk Napja 2016. - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 05. 28. 19:42

Alsóörs, 2016. május 28. - A hagyományos pörköltfőző versennyel vette kezdetét a Balaton-parti település rendezvénysorozata. Az idei évben rekordszámú, 24 csapat nevezett.

A rendezvényt Hebling Zsolt polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy immár hetedik alkalommal rendezik meg a település gasztro-kulturális rendezvényét, ami az ötletedó Albrecht Sándornak köszönhető és nagyon jól illeszkedik bele az évente több, mint hatvan program közé. Hebling Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy a Felvidékről érkezettek a Hungarikum Bizottság támogatásával szerdáig közösen alkotnak az Alsóörsi Csipkeműhely tagjaival.

Miközben a színpadon az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Egyesület dalkörének vidám műsorát hallgatták az érdeklődők, addig Dávid Roland fellépése alatt a bográcsokban rotyogott a pörkölt. A csapatok marha-csülök-csirke-disznó-és vadhúsból készítettek ínycsiklandozó ételeket.
A zsűri tagjai voltak: Pall Ildikó, Gurdon Viktória, Kirchner László és Mayer Gyula. Az eredményhirdetéskor Mayer Gyula a zsűri elnöke elmondta, hogy évről-évre jobb alkotások kerülnek az asztalra, de a lényeg a közös főzés és a közösség megtartó ereje az ehhez hasonló rendezvényeknek.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

2016-ban a különdíjat a Fröccsöntő csapat kapta, első lett a Sirály Nyugdíjas egyesület, második a Polgári Nyugdíjas Egyesület, harmadik pedig a Bockó-csapat.
Népi játszóház az Attrakció-val, a rendezvényen a Csiszár Pince borpavilonja várja a vendégeket.

További programok:
Május 29. vasárnap

11.00 Hősök Vasárnapja - Református templomi istentisztelet és koszorúzás
Merse-Leader Kultúrpark
15.00 Gyermeknapi programok: ugrálóvár, kézműves foglalkozás
16.00 Gyermek táncház a Veszprém-Bakony Táncegyüttessel
17.00 Májusfa kitáncolás

Június 4. szombat
20.00 a Református templomban ökumenikus megemlékezést tartunk a Nemzeti Összetartozás Napján, ahol bemutatkozik a Gaudium kamarakórus
2016. május 28. és június 1. között közös alkotó tábor: a Hungarikum Bizottság támogatásával sikeres pályázatunk eredményeként a Felvidéken, Kalászon és Zoboralján a helyi értéktár létrehozásában segítenek, az Alsóörsi Csipkeműhely és a határon túli hímzők vesznek részt a táborban.
A tábor helyszíne: a z Eötvös Károly Művelődési Ház. Az alkotók szívesen fogadják az érdeklődőket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!