Varázslatos tengeri világ Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2016. 05. 21. 22:39

Szombaton nyitotta meg Veszely Lajos festőművész Tóth Zoltán tenger alatti élővilágot bemutató fotókiállítását az alsóörsi Művelődési házban.

A neves festőművész elmondta, hogy az elénk tárt fotók, az azokon megjelelő különböző halak, tengeri élőlények olyan színben tárulkoznak elénk, amilyenekről a festők palettáikon csak álmodoznak. Varázslatos tengeri világ nyílik meg előttünk, olyan, amilyent csak fotókon vagy filmeken láthatunk, víz alatt és víz felett.

Veszely Lajos (balra) és Tóth Zoltán

Tóth Zoltán kilenc éve foglalkozik búvárfotózással. A kiállítás anyaga a Bahamákon, Egyiptomban, Szudánban és a Maldív szigeteknél készültek. Az est során az alkotó bemutatta tengeri légi (drónfelvételeit), amelyek többsége Szudánban készültek. Veszely Lajos azt is elmondta, hogy Tóth Zoltán közösen dolgozik az előkészítő és utómunkálatokban ötletadó Zsófia lányával.
Tóth Zoltán elmondta, hogy mintaképének a világhírű Selmeczi Dániel búvárfotós-filmest tartja, akinek három fotója is látható az alsóörsi tárlaton. A tárlaton láthatunk cápát, teknőst, egzotikus halfajtákat, az elsüllyesztett hajót, vagy a Precontinent II.  J. Cousteau tengeralatti kutató állomását is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!