Rendkívül sikeres volt az első Alsóörsi Horgásznap - képgalériával

balaton.vehir.hu 2015. 09. 26. 16:53

Balatoni halakból finomabbnál-finomabb ételek készültek a strandon, addig 27 pecás mérte össze tudását a 350 méteres partszakaszon, szombaton.

 Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel hívták életre a szombati rendezvényt közösen a Veszprémvidéki Horgász Egyesülettel azért, hogy minél többen élvezhessék a balatoni horgászatot és balatoni halakból készült különböző halétkeket. A gasztronómiai versenyre hét csapat jelentkezett. Idén a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjainak a „lecsós-csuszás ágyon, kukoricalisztben meghempergetett, rántott pontyszeletek” amit rakott palacsintával kínáltak, hal és csalánkrémmel ízesítettek lett az első, így egy évig övék lett a vándorserleg is. A hagyományos balatoni halászlevek mellett, kóstolhattunk tárcsán sült keszeget, halból készült sültkolbászt és tejszínes, kapros, zöldbabos halpörköltet, amit nokedlivel tálaltak. Hírportálunk tudósítójának ez utóbbi ízlett a legjobban. A horgászteljesítményt Babicska Csaba egyesületi elnök összegezte. Elmondta, hogy a kilenc, egyenként három-három főből álló csapat összesen 14.380 kilogramm halat fogott a rendelkezésükre álló három óra alatt.

A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör

A Horgászcsapatoknál a Herczeg Team végzett az első helyen, így ők vihették haza a vándorkupát is. A díjakat Hebling Zsolt polgármester és Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adták át. Csak úgy, mint a reggeli kezdést, a délben befejeződő versenyt ágyúszó zárta.

A Herczeg Team

Hírportálunk teljes képgalériája ITT tekinthető meg

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!