Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön

balaton.vehir.hu Forrás: Turizmus Online 2015. 09. 16. 17:04

Javában zajlik a Balaton északi partjára, Alsóörsre tervezett „új típusú” kikötő építése. 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és minőségi étterem fog megvalósulni. A korszerű, minden igényt kielégítő Alsóörs Marina kikötő kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást és ezáltal erősíti Alsóörs turisztikai vonzerejét - írja a turizmusonline.hu

A Balaton északi parti kikötőinek telítettsége, a jól felszerelt, komplex szolgáltatásokat nyújtó vízi létesítmények és a sokszínű hajótípusok befogadására alkalmas, korszerű kikötő hiánya hívta életre a jövőre nyíló Alsóörs Marina kikötőt. Alsóörs hajós múltja, elhelyezkedése és élénk turistaforgalma miatt a megvalósult beruházás meghatározó pontja lehet a Balaton északi régiójának.

A fejlesztések eredményeként jelentősen növekszik Alsóörs kikötői kapacitása, ami közvetlen hatást gyakorol a község idegenforgalmára és egyúttal számos munkahelyet is teremt. Az eddig nem használt kikötői technológiáknak köszönhetően nagyobb számú hajó és így vendég látogathatja majd a települést, ami várhatóan újabb beruházásokat fog generálni.

További részletek, látványtervek a www.turizmusonline.hu oldalon.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!