Videóval frisítve: Elkezdődött a Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál Alsóörsön - képgalériával

balaton.vehir.hu Forrás: Kis Virág Fotó: Csókás Péter/Kis Virág 2015. 08. 16. 16:21

Az alsóörsiek az augusztus 20.-ünnepkör közeledtével, már hagyományosan minden évben színes programsorozattal búcsúztatják a nyarat. Ez évben is a nyolc napon át tartó Fesztivál, a Sirály parkban és a településen, több helyszínen várja a vendégeket.

A Balatonfüredi Fúvószenekar és mazsorett csoport által felvezetett látványos toborzó felvonulás a Sirály Parkban felállított színpadhoz vezette az összegyűlteket. Dr. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, üdvözölte a nagyszerű lehetőséget, ami nem csak az idelátogató vendégeknek, a helyi közösségeknek is jó hangulatú beszélgetéseket, tartalmas szórakozást, kikapcsolódást ígér. Sok vidámságot kívánt, és az elnevezést illetően viccesen megjegyezte, nem is nyárbúcsúztatóról, hanem sokkal inkább nyár - szezonhosszabbító eseményről beszélhetünk az alsóörsi rendezvény kapcsán.

Fesztivál intenzív villámlással a Balatonnál a háttérben szombat este

Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket, Polgárdy Imrét a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét , Alsóörs testvértelepülései, a felvidéki Kalász, és az erdélyi Málnás népes küldöttségét. A színpad mögötti természetes díszlet a Balaton, már a köszöntő alatt is kontrasztos, éles színeket mutatott, a háttérben egy- két villámcsapás látszott távolról. A megnyitót még megkímélték az égiek, a fesztivál első programjaként a forró Latin ritmusokat azonban sajnos már a jéghideg eső szakította meg. A Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál vasárnaptól még egy hétig tart, remélhetőleg a nyár és a vendég marad, nagy szeretettel, igazi program kavalkáddal várják az érdeklődőket Alsóörsön.

 

A plakát nagyobb méretben ITT olvasható

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!