Alsóörs a Hangvillába készül

balaton.vehir.hu 2015. 05. 26. 15:46

Kedden délelőtt sajtótájékoztatón ismertette Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere a Balaton-parti település szeptember 19-i bemutatkozását a veszprémi Hangvillában.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy pontosan tíz évvel ezelőtt „Csepp Alsóörs” címmel mutatkoztak be a megyeszékhelyen. Az elmúlt időszak alatt rengeteg kulturális változás volt Alsóörsön, kiváló művészeti csoportok, alkotók élnek, kötődnek a településhez. Az egy napos ingyenes programfolyam során az érdeklődőket kiállításokkal várják, így többek között bemutatkozik az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület, a PéGyő házaspár, Kovács Endre fotóművész, a híres Alsőörsi Csipkeműhely,valamint a hely szellemiségét jól tükröző vöröskő is jelen lesz. –Olyan országos hírű előadóművészek is fellépnek majd a színpadon, akik az operától a színművészetig reprezentálják a művészvilágot, de településünk szinte minden korosztálya látható lesz a színpadon – mondta Hebling Zsolt.

Bélafi László (balról), Hebling Zsolt és Albrect Sándor

Bélafi László a Hangvilla ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy a környék települései ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz, az egészben pedig az a legjobb, hogy láthatjuk az elért eredményeket, amelyeket a közösségek korábban tűztek ki elérendő célként, ezek bemutatására kiváló helyszín a Hangvilla, amely elsősorban közösségi tér.
Albrecht Sándor újságíró-helytörténész ötletgazda elmondta, hogy nagy örömmel mutatjuk be híven ápolt hagyományainkat, gazdag jelenünket és jövőnket itt a veszprémi csodálatos Hangvillában. Majd Endrődi Sándor idézettel köszönt el: „Nézz csak fölfelé a fénybe, s törj a portól tiszta ideálra…”
A részletes programról később adnak tájékoztatást a szervezők.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!