Alsóörsön fitneszgulyással vércukorméréssel várják a nyugdíjasokat!

balaton.vehir.hu 2015. 04. 16. 19:18

Ingyenes vérnyomás-, vércukorméréssel, PSA-szűréssel várják az idősebbeket Alsóörsre, április 25-én. E mellett, bio piaccal étkezési tanácsadással szeretnék felhívni a nyugdíjasok figyelmét arra, hogyan lehet egészségesebben élni 60 felett is!

Természetesen az unokáknak is szerveznek programokat, játékos ismeretterjesztő vetélkedőeket, lovasbemutatókat.

Fotó: balaton.vehir.hu/Archív

A legegészségtudatosabb család, akár új kerékpárt vagy egy Xbox-sportcsomagot is nyerhet!
Aki időben érkezik, azt megvendégelik egy fitnesz-gulyásra is!
Hebling Zsolt, a település polgármestere elmondta: a programot a Balatonalmádi Egészségház Nonprofit Kft. segítségével hozták létre. A szervezettel közösen arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ugyan egyre tovább élünk, ám nem mindegy, milyen életminőségben tudjuk leélni életünket. Európa lakosságának, 1980 óta a várható átlagos élettartama hat-hét évvel nőtt, és már 2007-ben elérte a 78 évet. Ez a figyelemreméltó növekedés az emelkedő életszínvonal, a javuló életmód és a jobb oktatás mellett, a minőségi egészségügyi ellátáshoz való jobb hozzáférésnek is köszönhető. Az átlag magyar azonban nem él annyi ideig, mint az átlag európai. De közeledhetünk az átlaghoz, ha jobban odafigyelünk egészségünkre.
Mindezekhez Semsei Sándor, a helyi turisztikai szervezet elnöke hozzátette: nem csak április 25-én lesznek programok a környéken, hanem május 1-11. között is. A Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében, az egész Balaton régióban számos olyan rendezvényen vehetnek részt az ide látogatók, melyek kortól és erőnléti állapottól függetlenül alkalmasak a pihenésre, sportolásra is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!