Balaton: Szenvedély, kreativitás és Battle of the Kings!

balaton.vehir.hu 2015. 04. 09. 11:42

Lassan, de biztosan közeledik a fesztiválidőszak, amikor kitörve a mindennapokból kicsi és nagy elindul Alsóörsre, hogy részese legyen a 16. Open Road Festnek. Ebben az évben a szakértelem különlegességbe burkolózva, a Harley-Davidson új modelljét vette célkeresztbe, a Street 750-es gépet, ami a fesztivál egyik kimagasló csodája lesz.

SZAVAZZ TE IS!

A Dark Custom családba tartozó motor a Harley-Davidson által meghirdetett Battle of the Kings motorépítő verseny főszereplőjévé vált. A budapesti csapat is részt vett a megmérettetésben. A Harley-Davidson Budapest csapata fogott össze Pákozdi Sapka Tamással, a Sapka Művek vezetőjével.

A Harley-Davidson filozófiáját alapul véve, a szabadságot, a képzelet szárnyalását és a lehetőségek határtalanságát kihasználva munkatársaink kihozták kreativitásuk maximumát Közép-Európa eddigi legnagyobb és legrangosabb motorépítő versenyén. A Battle of the Kings keretein belül 7 ország 19 versenyzőjének 3 hónap és egy Street 750 motor állt a rendelkezésére.

Az átépítésben az volt a koncepció, hogy belevigyék a gépbe az amerikai tradicionális motorsport-kultúrát: a funkció és a hagyomány követése pedig életre hívta ezt a minimál-stílusú, kevés, de élénk színnel megvariált gépet. A csapat szinte csak Harley-alkatrészeket használt fel, így a vasról hamisítatlan Harley-stíluselemek köszönnek vissza. A formája kecses, de dögös, arányos, áramvonalas, néhol asszimmetrikus, ami miatt egyszerre harmonikus és egyedi.

Vannak elemek, amiket neves beszállítóktól szereztek be, de az összképet a kreatívan összeválogatott használt, esetenként korábban, más gépekről leszerelt alkatrészek határozzák meg. Nem csak a kinézetnek tesz jót, hogy egy régebbi Spori üzemanyagtankját, használt Buell-fejidomot, más farokidomot, rugóstagokat és lábtartókat használtak. Így az alkatrészek költségeit is kordában lehet tartani, több tér maradt a munkaigényes átalakításokra, az alkatrészek igényes beépítésére.

Ügyes trükk a nyereg színes, mintás kárpitja, ami megtéveszti az ember szemét, és sokkal kisebbnek láttatja az alkatrészt. Így került az ülésre a két csík, amikből az összes fényezett elemen végigfutó dekoráció lett. A kárpit anyagához keverték a festékeket, ettől van az az érzése az embernek, mintha csak egy versenymotorosan vékony üléspárnát látna, pedig ez egy hétköznapi használatra, akár kisebb túrákra is alkalmas nyereg.

Az ilyen trükkök azok, amik miatt teljes nyugalommal szólítunk fel mindenkit, szavazzon a H-D Budapest és Sapka közös átépítésére, hogy Budapest meghódítása után a közép-európai régióban is győzelmet arathassunk. Szavazni, facebook segítségével itt lehet.

Az idei Open Road Festen, június 10-14. között is kiemelt szerepet kapnak az épített motorok. A Custom Bike Show-ra a szervezők ugyanis meghívták ezeket a különlegességeket is! Ha valakinek nem elég a látvány, és megkívánna egy Harley-Davidson Street 750-et, jó ha tudja: idén az alsóörsi Open Road Festen kisorsolnak egyet a résztvevők között.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!