Márton napját ünnepelték Alsóörsön (képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 11. 08. 21:09

November 8-án, szombaton este az alsóörsi Művelődési Házban kulturális műsorral, bormustrával, libavacsorával és bállal emlékeztek meg a neves napról.

Az ünnepi műsor az Endrődi Sándor Református Általános Iskola 6. osztályos diákjainak vidám műsorával kezdődött. A az új bort Berkes Péter plébános áldotta meg, amit bormustra és borkóstolás követett. Az idei évben is a település óvodai konyháján készítették el a sült libacombot, petrezselymes főtt burgonyával, párolt vöröskáposztával, a menüt omlós, házi túrós rétes zárta.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

Hebling Zsolt polgármester hírportálunk elmondta, hogy az idei évben immár hatodik alkalommal tartották meg a rendezvényt és még soha ennyien, kétszáz vendég részvételével, ami egyértelmű jelzés a rendezvény egyre nagyobb népszerűségét illetően - fogalmazott.

A bormustrán a helyi termelők borai is bemutatkoztak, többek között Antal István, Horváth Géza, Ferenczei Gábor és Kugler Nándor borait lehetett kóstolni. A vacsora alatt a jó hangulatról a Borvirág együttes gondoskodott. Az éjfélig tartó mulatsághoz a Sa-Si duó szolgáltatja a zenét.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!