Alsóörs: Tök-jó nap volt

Sikert aratott a családi délután

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovács Piroska Fotó: Csókás Péter 2014. 11. 03. 21:41

Vidám családi rendezvényre várta a község apraját - nagyját Mindenszentek előestéjén az Eötvös Károly Művelődési Ház. Aki elment, nem bánta meg.

Az események két helyszínen zajlottak:

Az előcsarnokban, ahol lázas munka folyt és a nagyteremben, amely a játékok birodalmává változott. Mindkét helyen remek volt a hangulat, felszabadult vidám. Az előcsarnok asztalai mellett sorra készültek a töklámpások, a kreatív érzék nem ismert határokat. Az elkészült remekekre a későbbiekben fontos feladat várt, az eseményt záró vidám jelmezes felvonulás során részben világítottak, részben megadták annak hangulatát.

Addig azonban még sok minden történt. A lámpás faragással egyidejűleg zajlott a tökmagválogatás, meg lehetett kóstolni a tökéletes tökételeket, majd részt venni a többi „tök szellemes” játékban. Közben a nagyteremben a gyerekek (nem különben szüleik és a büszke nagyszülők) javában élvezték a lehetőségek garmadáját. A programot – gondolva minden korosztályra – Tari Tibor játékmester irányította.

Fotók: Csókás Péter

Az est két fő attrakciója azonban még hátra volt: először Perecsenyi András balatonfűzfői tűzzsonglőr varázsolta el közönségét, majd vámpírok, boszorkányok, szellemek és más rémségek léptek színre, hogy aztán közösen vegyüljenek el az alsóörsi éjszakában, célba véve néhány portát, ahol a Halloween hagyományához híven édességgel, cukorkával vendégelik meg őket. Évek óta szokás ez már Alsóörsön is, és elnézve a résztvevők rendkívül magas számát és a kitűnő hangulatot, úgy gondolom, hogy az marad a jövőben is.

A rendezvény a véleménynek tükrében:
Csák Krisztina és Vannay Ádám, Budapest: Három éve van itt egy nyaralónk. Megszerettük a falut, tele van lélekkel, csodákat találtunk. Örülünk a programoknak (jó, hogy havi bontásban megismerhetők). A gyerekek, a hét éves Máté és Marci, aki még nincs hat, tavaly itt voltak a nagymamával ezen a programon. Az egész szünetben erre vártak és most nagyon élvezik.
Farkas Anita és lánya, szintén Anita Ráckevéről: Gyakran jövünk a testvéremhez, Pap Vikihez, aki itt lakik. Mindig találunk valami érdekeset, nagyon szeretjük az Amfiteátrumot, oda mindig elmegyünk. Ilyen rendezvényen, mint a mostani, még nem jártunk, de jó ötletnek tartjuk. A kislányom, Anita nagyon várta. Jól sikerült, rengeteg ember van itt, és mindenki jól érzi magát.

A rendezvényen készített további fotók ITT tekinthetők meg.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!