Decsiné-Kiss Márta könyvbemutatója Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2014. 09. 13. 13:31

Zsúfolásig megtelt szombaton az Eötvös Károly Művelődési Ház színházterme a Megtalált élet című verseskötet Balaton-parti bemutatóján.

Decsiné-Kiss Márta életének főbb fordulópontjat megosztotta a népes hallgatósággal és azok milyen hatással voltak költészetére. Azt is megtudhattuk, hogy három éves korától szerette a zenét, és mind a mai napig gyakorló hívő.

 

 A szerző, kötetében így vall önmagáról:Emlékeim, amelyeket e versekben leírtam, mint édes és keserű mandula íz, jelentek meg az életemben, megélt 65 évem alatt. Lelkel apró finom rezzenéseit, zenéit szeretném tovább adni verseimmel. A fényt és az árnyékot, amelyek az én életemet körbe fonták, a verseim mind magukban foglalják. Nagy betegségemből nagyrészt a versírás segítségével gyógyultam ki. A már megjelent és e jelenlegi verseim is lelkemnek gyógyító orvosságai lettek. Szeretném ha a kedves olvasó is írásaimban megtalálná a gyógyítót. Nem tudok az utódaimnak nagy dolgokat adni, csak az általam leírt, hosszan vagy röviden guruló verssoraimat. Kicsi nyom ez, de szeretném, ha eljönne azaz idő, amikor e sorok nyomán, másokon is segíthetek.

 

Hírportálunkképgalériája ITT tekinthető meg

A rendezvény háziasszonya Lehner Mária címzetes jegyző. Decsi Bence zongorajátékával kápráztatta el a nézősereget. A verseskötetből Decsi Liliána és Bertók Franciska olvasott fel részleteket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!