Balaton: átadták Alsóörsön a Merse parkot (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 09. 06. 22:58

Szombaton ünnepélyes keretek közt átadták az alsóörsi Merse Leader Park második ütemét, így véglegesen kialakult a település szívében az új közpark.

A tavalyi évben átadásra került park első üteme is hamar a lakosság kedvenc pihenő helyévé ált. Minden korosztály számára felüdülést, kikapcsolódást jelent – fogalmazott Hebling Zsolt polgármester. Majd hozzátette, hogy a mai napon befejeződött a fejlesztés második üteme, aminek köszönhetően elkészült a gólyaszentély, a játszótér és a Merse kút. Az a kút, amely több mint hétszáz éve szerepel a település krónikájában, köszönhetően az egykori Merse nevezetű birtok tulajdonosának. A Merse kút mindig is a település szimbóluma volt, egyfajtahelyi agora, gyülekezési és találkozási hely volt a helybéliek számára. A beruházás második üteme mintegy 28 millió forintba került, ami uniós és hazai pályázati forrásokból valósulhatott meg. A polgármester egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, aki a beruházás minkét ütemében részt vettek.

Kontrát Károly és Hebling Zsolt (Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg)

Dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kihangsúlyozta, hogy Alsóörs a Balaton egyik varázslatos pontja. Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy szeressük ezt a csodálatos parkot és egymást, mert csak így lesz az egész egységes és örömforrás. A beszédeket követően vágták át a nemzeti szalagot. Az ünnepséget követően kulturális programokkal kedveskedtek a szervezők.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!