Balaton: az idei évben a kőfaragó tábor témája az erotika

balaton.vehir.hu 2014. 08. 13. 16:29

Alsóörsön kezdetét vette a XIII. Nemzetközi Kőszobrász, Kőfaragó Szimpózium. Hírportálunknak szerdán a Törökországból érkezett Firdevs Saglam szobrászművész nyilatkozott.

Both Gábor a rendezvény szervezője-renezője hírportálunknak elmondta, hogy 12 alkotó munkásságát figyelhetjük meg az elkövetkezendő időben az alsóörsi mólónál. Az idei év témája az erotika, amit mint mindig, vörös homokkőből kell kifaragniuk a szobrászoknak. Az eredményhirdetés és a szokásos nyilvános árverést pedig augusztus 20-án 17. 00 órakor tartják.

 

Firdevs Saglam, mutatja a makettjét és kemény munka közben

 

Firdevs Saglam szobrászművész a dél törökországi Izmir településről érkezett Alsóörsre. Kérdésünkre elmondta, hogy magyar barátja ajánlotta a nemzetközi kőfaragó tábort itt a Balaton mellett. Néhány napja érkezett, hazánkban most jár először, nagyon tetszik neki a település és a Balaton. Hazájában most a doktori disszertációján dolgozik, amelynek a témája a modern szobrászat Törökországban címet viseli. Az erotika címet viselő koncepcióról annyit mondott, hogy időtlen idő óta mindig is a férfi és a nő kapcsolata határozza meg, jelen esetben a művészetet, annak ábrázolási módjait és a párkapcsolat.

 

Zbisko László alsóörsi szobrász munka közben, a női mell támáján dolgozik

Több emberes masszív kőtömbök

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!