A Jubileumi 15. Harley-Davidson Open Road Fest első nevei!

balaton.vehir.hu 2014. 02. 26. 09:57

100 nap múlva már dübörög a 15. Harley-Davidson Open Road Fest! Az első négy fellépő neve már itt van: Aurora, Balkán Fanatik, Kiss Forever Band és az Ossian.

Aurora koncert ismét a Harley-Davidson Open Road Fest-en!

Biográfia:

A máig tartó elmúlt rendszer szándékoltan proletárpukkasztó nevet választó zenekarát, az Aurórát Galacs bőgős, Polyák dobos és Vigi gitáros alapította 1983-ban. A magyar punkrobbanás csúcspontján. Ez olyan időszak volt, amikor a punkkoncertek meglehetősen lázas hangulatban zajlottak. Akkoriban Magyarországon a hatóságok nem nézték jó szemmel a punk bandákat: az Aurora tagjai is hamar megkapták a magukét: Dayer felfüggesztett börtönbüntetést, a többiek rendőrségi figyelmeztetést. Ezek után hőseink jó ideig csak álnéven tudtak fellépni, viszont felállásuk hamarosan stabilizálódott, mivel Kriszta személyében állandó énekesre leltek. Vele léptek föl a csapat életében fordulópontot jelentő balatonszemesi rocktáborban 1984-ben, ahol zajos sikert arattak és az egész ország megismerte nevüket.

A zenekarnak évente kb. 80-100 fellépése van, az elmúlt 30 év alatt már számos európai országban turnézott (pl. Ausztria, Svájc, Olaszország, Németország, Dánia, Hollandia, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Románia, Norvégia, Írország).
Olyan külföldi előadók társaságában volt szerencséjük zenélni, mint pl. a Sepultura, Sisters of Mercy, Kreator, Napalm Death, New Model Army, Therapy?, Toy Dolls, The Exploited, G.B.H., U.K. Subs, D.O.A., Wizo, Peter And The Test Tube Babies, Conflict, Angelic Upstairs, H-Blocks, Troublemakers, Bambix, Heideroosjes, Kud Idijoti stb…

Balkán Fanatik

A Harley-Davidson Open Road Fest egyik előadója a Balkán Fanatik, akik az elektronikus zenét elegyítik némi betyáros virtussal.

Biográfia:

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Georgios Tzortzoglou a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetõje. Az õ ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) – számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke – által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek fõleg Kárpát-medenceiek és Balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik. A produkció célja a zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.

Az elektro-ethno formáció a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadóművész sereggel egészül ki. A zenekar belső holdudvarához tartozó zenészek, énekesek: Czifra Miklós gitáros és Kottler Ákos dobos virtuóz hangszertudásával teszi még dinamikusabbá a csapat hangzását. 2008 óta a fronton Lepe mellett a szexi és fiatal Ferenczi Szonja rappel és énekel. Állandó közreműködő a bársonyos hangú népdalénekes, Kovács Nóri. Nagyobb showk alkalmával a produkció kiegészül néptáncosokkal, modern táncosokkal és breakesekkel, valamint egyéb vendégművészekkel.

KISS Forever Band

KISS tribute koncert a Harley-Davidson Open Road Fest Rock Arénájában!

Biográfia:

kissNeves magyar zenészek 1995-ben alakították meg a Kiss Forever Band-et. Váry Zoltán lett Starchild /Paul Stanley/, Pocky The Demon /Gene Simmons/, Maróthy Zoltán Space Ace /Ace Frehley/, Tobola Csaba pedig Catman /Peter Criss/. Az élvonalbeli együttesekben muzsikálók kedvtelésből hozták létre a bandát; mindössze azért, hogy kedvenc Kiss-dalaikat ők maguk is eljátszhassák a színpadon. Az első időkben a tagok arcuk jobb felét festették ki a Kiss legendás sminkjével. A bal oldal üresen maradt: egyrészt azért, hogy rájuk lehessen ismerni, másrészt ezzel jelezték, hogy a koncerteken megszólaltatott zenében saját egyéniségük is ott van.

A kedvtelésből alakított banda közel három éven át valóban hobbizenekarként működött. A muzsikusok néhány havonta kisebb és nagyobb klubokban léptek fel. Mindenütt kirobbanó sikerrel. A zene az eredeti Kiss színvonalán szólalt meg, s ahogy telt az idő, úgy egyre látványosabbak lettek a koncertek. Demon tüzet fújt és vért köpött, a színpadon lángok gyúltak, petárdák robbantak.Eljött az idő, amikor Starchildék rájöttek, úgy az igazi az előadás, ha minden részletében Kiss-koncertet jelenít meg. Amikor a nagy példakép huszonöt éves lett, az ünnepi koncerten 1998 márciusában már teljesen kifestve és kosztümökbe öltözve álltak a színpadra.

Ossian

A Rock Katónái idén a 15. Harley-Davidson Open Road Fest Nagyszínpadán!

 

Biográfia:

A zenekart a Pokolgép zenekarból még basszusgitárosként érkező énekes Paksi Endre és a gitáros Maróthy Zoltán alapította 1986-ban. Első nagylemezüket két évvel később Acélszív címmel jelentette meg a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat (MHV). Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek kezdetén a legnépszerűbb hazai heavy metal együttesek közé tartozott az Ossian. A Paksi/Maróthy szerzőpáros több rocker himnuszt is írt az évek során (például Acélszív, Sörivók, A rock katonái). Nem csak Magyarországon, de a határ menti magyarlakta területeken is nagy sikerrel koncerteztek. Tíz évvel az első Ossian album megjelenése után, 1998. június 14-én Paksi Endre az E-klubban adott koncertet zenész barátaival, a műsor pedig az Ossian legjobb dalaiból állt. A közönség több mint lelkes fogadtatásának hatására Paksi Endre újjászervezte az Ossiant, de rajta kívül egyetlen korábbi tag sem vett részt a banda talpra állításában. A tribute-koncert felvételéből még abban az évben megjelent egy koncertalbum a Hammer Records gondozásában. Az új korszak első nagylemeze az 1999-ben megjelent Fémzene album lett.

Az Ossian újra a nulláról kezdte felépíteni magát. A fordulópontot az új korszak harmadik nagylemeze a Titkos ünnep (2001) album jelentette. Ezzel a koronggal sikerült végre meggyőzni a régi rajongókat az új felállás életképességéről és egy új rocker generáció is csatlakozott a csapat táborához. A kritikus hangok ellenére az azóta eltelt időszakban az Ossian megszilárdította vezető pozícióját a magyar heavy metal színtéren. Minden év őszén új albummal jelentkeznek, mellyel az utóbbi években rendre a Mahasz eladási listájának első felében szerepelnek.

További részletek: ITT

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!